fettsugning prisuppgifter fettsugning priser klinik i Litauen

Rabatt

Rabatt för fettsugningFå rabatt när du genomgår fettsugning av flera områden!

Fettsugning av magen

Fettsugning av lår

Fettsugning av midja

Fettsugning av midja

Fettsugning av ryggen

Fettsugning armar

Fettsugning av knän

Fettsugning av hakan

Gynekomasti

gynekomasti litauen

Referens

fettsugning i kaunasJag hade en kombination av bukplastik och fettsugning i Litauen, på kliniken NordEsthetics. Ärret placerades långt ner så det kommer inte att synas över bikini kanten. Fick en utförlig genomgång både före och efter operationen. Och det är mycket positivt att man får alla svar väldigt snabbt. Ibland fick jag svar på mina mail på bara 10 minuter. Skulle rekommendera kliniken till alla som funderar på plastikkirurgi.

Diana, Sverige

Referens

fettsugning i kaunasJag gjorde en full bukplastik, fettsugning på höfterna och abs splitsning. Jag är mycket nöjd med resultatet. Sjuksköterskorna och läkaren var mycket professionella. Sjuksköterskorna pratade hyfsad engelska. Läkarna och anestesiläkaren pratade flytande engelska. Kommunikationen är inget problem när alla är väldigt måna om att man förstår vilken behandling man får och hela proceduren som man går igenom.

Renee, Norge

Vilken fettsugningsteknik är den bästa?

fettsugningsteknik  

 

Fettsugning är ett kirurgiskt ingrepp som används för att ta bort överskottsfett från den del av din kropp som stör dig (mage, valkar, lår, armar, nacke etc.). Det här ingreppet uppfanns av två Italienska plastkirurger, Arpad och Giorgio Fisher, för omkring 40 år tillbaka. Dom uppfann ett ihåligt instrument som kallas för kanyl och använde det i kombination med en sugmaskin för att ta isär och ta bort fett. Den här tekniken är känd som det traditionella fettsugningsingreppet. Mer moderna variationer av det här ingreppet har utvecklats från den tiden framåt. Kirurger har förbättrat fettsugningsingreppen genom att kombinera den traditionella fettsugningen med mediciner och medicinska framsteg. Naturligtvis så har varje ny metod dess egna för- och nackdelar och det kanske är svårt för dig att välja den bästa. Vi hoppas att du finner användbar information i den här artikeln. Dock bör du verkligen diskutera det med din läkare före du gör ditt beslut.

Tumescent fettsugning

Det här är den mest välkända typen av fettsugning. Det engelska ordet tumescent betyder svullet eller något som har svullnat och antyder på den speciella typen av bedövning som används i det här ingreppet. Huvudprincipen av tumescent fettsugning som gör att det avviker från andra typer är användningen av en speciell vätska som kallas för tumescent vätska. Den består av saltvatten, lidokain och adrenalin. Den här vätskan injiceras i det subkutana fettlagret av det problematiska området för att kunna bryta upp fettet innan det sugs upp (Fig. 1). Lidokain blockerar nerverna och används för att bedöva området man arbetar med. Adrenalin pressar blodkärlen för att undvika att patienten blöder under ingreppet. Tumescent vätskan injiceras in i fettlagret och det blir svullet och fast. Ingen annan bedövning behövs under en tumescent fettsugning.

Fig.1. Tumescent vätska injiceras in i fettlagret för att bryta upp fettceller.

Fettsugning med hjälp av ultraljud

Det är den nyare versionen av det traditionella fettsugningsingreppet. Du kanske känner igen andra märkesnamn av denna procedur såsom Vaser Lipo eller Ultrasonic Lip. I den här typen av fettsugning använder kirurgen energin av ultraljudsvågor för att smälta fettet och bryta upp det innan fettsugning (Fig.2.). Fettsugning med hjälp av ultraljud är ett bra alternativ för större områden eller när adipös vävnaden är väldigt trång. Det är även ansett att vara fördelaktigt för manliga patienter. Men fettsugning med hjälp av ultraljud kräver bedövning som har bieffekter som kan uppkomma när du vaknar upp efter operationen. Detta kan inkludera halsont, illamående, kräkningar, förvirring, muskelvärk, klåda och emotionella utbrott. Brännmärken kan även uppkomma om ultraljuds sond blir alltför het.

Fig.2. Ultraljudsvågor smälter fett och gör det enklare att ta bort det med sugen.

Fettsugning med hjälp av laser

Ett annat modernt ingrepp är fettsugning med hjälp av laser. Du kan även hitta detta under andra märkesnamn såsom Smartlipo eller Slimlipo. Ingreppet är relativt nytt och ganska likt fettsugning med hjälp av ultraljud. Den största skillnaden mellan dessa två ingrepp är att i fettsugning med hjälp av laser smälts fettet bort med energi från en speciell laser. Den här lasern koagulerar små blodkärl av adipös vävnaden vilket resulterar i mindre risk för blödning. Det här ingreppet är exklusivt på grund av dess hud åtstramande effekt. Snittet som kirurgen gör för att kunna sätta in en kanyl är mindre än tumescent fettsugningsingreppet och fettsugning med hjälp av laser är ansett att vara mindre traumatiskt än ultraljudsingreppet. Dock kan laser bränna skinnet eller vävnaden under.

 

Tumescent
fettsugning

Fettsugning med hjälp av ultraljud Fettsugning med hjälp av laser
Behandlings
områden
Abdomen, valkar, lår, armar, rygg, rumpa, nacke, ansikte.
Vad för typ av bedövning Lokalbedövning Narkos Lokalbedövning
Möjliga risker • Relaterat till fettsugning. • Relaterat till fettsugning
• Relaterat till narkos
• Brännmärken
• Relaterat till fettsugning
• Brännmärken
Fördelar • Mindre blod förloras
• Längre bedövningseffekt
• Mindre hud avvikelser
• Större andel av fett tas bort
• Bättre effekt på den täta adipös vävnaden
• Mindre snitt
• Huden åtstramas
Genomsnittspris 19.530 SEK 21.850 SEK 31.650 SEK

 

Tab.1. Jämförelse mellan de populäraste fettsugningsingreppen.

Andra typer av fettsugning
  • Fettsugning med hjälp av vattenstråle – I den här typen av fettsugning så tas adipös vävnaden isär med hjälp av en vattenstråle. Efter en fläkt-liknande vattenstråle har löst upp fettet så tas det bort genom en kanyl till en sugmaskin.
  • Fettsugning med hjälp av sugare – Det är det traditionella fettsugningsingreppet men förbättrad med hjälp av en starkare sugmaskin.
  • Fettsugning med hjälp av kraft – I det här ingreppet använder kirurgen en vibrerande kanyl. Små rörelser av den här kanylen tar isär fettceller så att kirurgen sedan kan ta bort dem.
  • Fettsugning med hjälp av radiofrekvenser – Det här är den nyaste versionen av fettsugning. Genom det här ingreppet smälter man fettet med den termiska effekten av ett bipolära redskap. Det här ingreppet är associerat med mindre risker för bieffekter, bättre resultat och bättre återhämtning.

Allt som allt så finns det många alternativ av fettsugningsingrepp och var och en har sina egna risker och fördelar. Men det viktigaste i att uppnå de bästa resultaten är kirurgens kompetens och erfarenhet.