fettsugning prisuppgifter fettsugning priser klinik i Litauen

Rabatt

Rabatt för fettsugningFå rabatt när du genomgår fettsugning av flera områden!

Fettsugning av magen

Fettsugning av lår

Fettsugning av midja

Fettsugning av midja

Fettsugning av ryggen

Fettsugning armar

PAL Fettsugning

PAL  
Välj ämne:
     

Inom området plastikkirurgi har det nästan alltid funnits ett mål att utveckla enklare och säkrare sätt att förbättra kroppen. Denna forskning har lett till stora upptäckter av olika metoder för varje kosmetisk procedur. Fettsugning har också gått igenom många unika tekniska innovationer. Bland de senaste metoderna är PAL, Power Assisted Liposuction på engelska.

Fettsugning utomlands litauen

Saker att veta om  PAL

Traditionell fettsugning vs PAL+fettsugning

Fettsugning på klassiskt vis tillämpar rör som kallas kanyler. De kosmetiska kirurgerna för kanylen in i kroppen via ett snitt för att bryta upp fettceller före utsugning från kroppen. Dock kan ryckandet med en kanyl runtom i kroppsfettet orsaka skador på omgivande vävnader. Användandet av mänskliga händer är inte det mest effektiva sättet att bryta ner kroppsfett. Däremot är PAL det. Kanylen som tillämpas vid PAL-fettsugning kommer med ett unikt system som gör att kanylens spets vibrerar snabbt i små och exakta rörelser. När plastikkirurgen leder kanylen runt oönskade fettmassor, bryter vibrationerna upp fettvävnaden mycket försiktigare jämfört med traditionella fettsugningstekniker. PAL bryter också upp mycket mer fett vilket leder till mer sofistikerade slutresultat. Denna metod kan också kombineras med tumescent fettsugning som innebär att man injicerar en stor mängd flytande narkosmedel till det specifika området. PAL kan inte bara öka mängden extra fett som elimineras genom kirurgisk behandling utan också minska den tid en person tillbringar i kirurgiska procedurer. Mindre tid på kirurgiska ingrepp betyder oftast mycket mindre bedövningsmedel plus en minskad risk för föroreningar eller andra allvarliga komplikationer. PAL är faktiskt säkrare än klassisk fettsugning främst eftersom dess milda vibrationer inte äventyrar omgivande vävnader.

Medicinsk data och forskning

Vetenskapliga studier gjorda av Tulane University som utvärderat effekten av PAL gentemot vanlig fettsugning har visat att PAL eliminerade 30% extra fett, samtidigt som läkningstiden  och blåmärken minimerades. Kraften av vibrationerna gör PAL idealisk för områden med täta och även fibrösa vävnader, till exempel manliga bröst. PAL kan också vara till nytta vid behandling av navelregionen och även inre delen låren.

Möjliga komplikationer

Varje form av kirurgiskt ingrepp medför eventuella generella risker. PAL fettsugning är inte ett undantag. Vissa risker som har rapporterats men som sällan inträffar inkluderar:

  • Trots att PAL görs med lokalbedövning kan toxicitet av lidokain inträffa om en överflödig mängd bedövningsmedel används.
  • På samma sätt, när en överdriven mängd vätska används under hela den kirurgiska proceduren (PAL utförs i allmänhet vid användning av tumescent metod, där behandlingsområdet injiceras med vätskor), kan kroppsvätskor ibland samlas inuti lungorna (lungödem).

Precis som alla typer av fettsugning kan PAL resultera i lös hud eller enkla skador eller till och med förvärra problem med fettvävnad. Patienterna ska alltid rådgöra med sin plastikkirurg om möjliga risker och även de problem som är förknippade med behandlingen. Trots det  är PAL på grund av denna exklusiva metod med vibrationer för närvarande en av de säkraste metoderna