fettsugning prisuppgifter fettsugning priser klinik i Litauen

Rabatt

Rabatt för fettsugningFå rabatt när du genomgår fettsugning av flera områden!

Fettsugning av magen

Fettsugning av lår

Fettsugning av midja

Fettsugning av midja

Fettsugning av ryggen

Fettsugning armar

Fettsugning av knän

Vår klinik

Referens

fettsugning i kaunasJag hade en kombination av bukplastik och fettsugning i Litauen, på kliniken NordEsthetics. Ärret placerades långt ner så det kommer inte att synas över bikini kanten. Fick en utförlig genomgång både före och efter operationen. Och det är mycket positivt att man får alla svar väldigt snabbt. Ibland fick jag svar på mina mail på bara 10 minuter. Skulle rekommendera kliniken till alla som funderar på plastikkirurgi.

Diana, Sverige

Möjliga komplikationer

Fettsugning komplikationer  
Välj ämne:
     

Som alla kirurgiska ingrepp innebär fettsugning en risk för komplikationer. Dock är den totala risken bara något högre än 0,1%. Alla sätt att minska riskerna bör diskuteras vid en konsultation innan fettsugning.

Komplikationerna kan delas in i tre grupper:

För stor operation och dess faror

Den första gruppen omfattar komplikationer som är förknippade med en alltför stor operation. Det kan hända när stora mängder vätska är fördelade över ett eller flera områden på kroppen eller när fettsugning kombineras med andra kirurgiska ingrepp som har stor traumatisk effekt. Biverkningar är alltså starkt relaterade till den tekniska delen av proceduren och kirurgens beslut som kan påverkas av önskemål från patienten. För att minska risken för dessa komplikationer bör patienten ha realistiska mål.

Vanliga a komplikationer

Denna grupp omfattar en mängd möjliga komplikationer som kan uppstå efter en fettsugning men som inte är livshotande och som inte stör naturliga funktioner i kroppens organ. Bildandet av serom eller hematom, allergiska reaktioner på läkemedel, synliga eller icke tillfredsställande ärr, skillnad i färgen på operationsområdet bör nämnas. Även tillfälliga obehagliga symptom såsom smärta, blåmärken, domningar eller svullnad är vanliga. Vanligtvis kan dessa biverkningar behandlas med receptbelagda läkemedel eller sjukgymnastik och kräver inte någon ytterligare sjukvård.

Sällan förekommande men allvarliga komplikationer

Nedsättning av andningsfunktionen bör nämnas bland de mest allvarliga och i vissa fall dödliga biverkningarna av en operation inklusive fettsugning. De medicinska ämnen som används för narkos kan ge en allergisk reaktion och framkalla sammandragningar av luftvägarna. Processen leder till aspiration av maginnehåll och komplikationer som uppstår efter det. Effekterna är oftast oförutsägbara men i vissa fall kan det upptäckas om patienten haft komplikationer under tidigare operationer. Negativa effekter av lokalbedövning kan också förekomma. Lidokain är främst ett lokalbedövningsmedel som används under fettsugning. Även om det är nästintill ofarligt för en människa, kan det i höga koncentrationer orsaka farlig hjärttoxicitet. Allvarliga komplikationers incidens på grund av användning av enbart lidokain är oförutsägbara. I kombination med generell eller intravenös anestesi är risken å andra sidan högre och inkluderar dödsfall. Bildandet av fettproppar är väldigt specifikt för fettsugning. Som du kanske vet delas fettvävnad upp i små delar för att underlätta sugprocessen. Även om processen är kontrollerad finns det fortfarande en risk för att fettceller kan komma in i blodkärlen och föras med blodet till andra delar av kroppen. Det mest livshotande tillståndet är när fettcellerna fastnar och ackumuleras i blodkärlen i lungorna eller hjärnan. Denna patologiska process kännetecknas av andnöd och andra symptom i andningsvägarna. Det bör understrykas att observation av sådana symtom bör vara en larmsignal för att söka medicinsk hjälp. Andra svåra komplikationer är hypotermi, stor förlust av intravenösa vätskor, kraftig blödning, permanenta nervskador, infektioner, kramper och hjärnskador på grund av långvarig narkos.

Förbyggande av komplikationer efter fettsugning

I ett försök att minska förekomsten av komplikationer som uppstår efter att ha utfört fettsugning bör en strikt förundersökning göras. Först bör kirurgen ta reda på orsaken till varför patienten vill göra operationen och att patienten inte har några orealistiska förväntningar. Önskan att genomgå flera operationer samma dag bör avslås genom att förklara de komplikationer som kan uppstå av detta. Kirurgen bör även granska patientens journal noga för att lära sig om tidigare sjukdomshistoria, särskilt tidigare kirurgiska ingrepp och eventuella komplikationer under dem är avgörande. Medan fettsugning utförs placeras snitt i kroppens veck eller områden som är täckta med hår. På grund av denna teknik kommer de inte att vara synliga i framtiden. Men under de första veckorna av återhämtningsperioden kommer ärren att vara väl synliga och röda. Ibland tar det 6 månader tills det läks ordentligt.

Numera finns det läkemedel som har en förstorande verkan på bindväven som ansvarar för läkning av sår. Din läkare kommer att ge dig en mängd olika val och sätt att tillämpa dem. Även om det har stor effekt, tar läkningsprocessen fortfarande lång tid. Dina ärr kommer att förändras i färg - först från rött till rosa, senare till vitt. Under denna tid måste du beväpna dig med tålamod. Några tips kan inkludera att ha på sig ett elastiskt plagg som justerar nybildade kanter på huden. Dessutom är det viktigt att undvika direkt solljus även när det är sommar. Det kan ändra färgen permanent på behandlingsområdet. Använd antibakteriell tvål också och vårda såret regelbundet. Tänk på att du inte helt kan undvika biverkningar efter ett kirurgiskt ingrepp. Däremot kan kunskap och förberedelser inför det som skall komma minska den emotionella stressen i framtiden.