fettsugning prisuppgifter fettsugning priser klinik i Litauen

Rabatt

Rabatt för fettsugningFå rabatt när du genomgår fettsugning av flera områden!

Fettsugning av magen

Fettsugning av lår

Fettsugning av midja

Fettsugning av midja

Fettsugning av ryggen

Fettsugning armar

Fettsugning och Viktminskning

Fettsugning och Viktminskning  
Välj ämne:

Du kanske vet redan att fettsugning bör betraktas som kroppskonturering eller kosmetisk kirurgi. Det huvudsakliga syftet med proceduren är att ta bort envist kroppsfett som inte svarar på diet och fysisk aktivitet. Vanligtvis är det områden på kroppen såsom ansikte, armar, mage, höfter, lår, skinkor och även inre organ som förändras.

Anledningar till fettsugning

Eftersom alltför stor mängd fettvävnad ligger ofta bakom fetma, får kirurger frågan huruvida fettsugning hjälper för att gå ner i vikt eller inte. Först bör det poängteras att fettsugning utförs med syfte att skulptera kroppskonturer. I vissa fall leder det till smärre förändringar av vikten, särskilt i de fall där stora områden på kroppen behandlas. Viktminskning är alltså en extra effekt av fettsugning, men ska aldrig betraktas som det viktigaste målet och aldrig som en anledning till att genomgå ett sådant ingrepp.

Möjliga utfall om du går upp vikt

Under förberedelserna för fettsugning ger kirurgen råd om kostförändringar och övningar som bör göras efter en fettsugning. På så sätt kommer de nybildade kroppslinjerna sannolikt att bli permanenta. Å andra sidan, om en patient går tillbaka till sina dåliga vanor genom att äta skräpmat och sitta framför tv:n hela dagarna, får kroppen alltför mycket extra kalorier som tenderar att ytterligare främja utvecklingen av fettceller. Om vikten ökar något är det sannolikt att fettcellerna ökar i storlek. På så sätt anpassar sig celler att behålla mer fett. Andra konsekvenser avser en betydande ökning av kroppsvikten, vanligtvis mer än 10% av den befintliga kroppsmassan. Därför främjas bildandet av nya fettceller liksom att förändringar på kroppsformen visas. Om en person går upp i vikt, syns det nästan inte på områden på kroppen som justerats med fettsugning. Dock ackumuleras fett proportionellt i kroppsdelar som tidigare inte varit problematiska. Till exempel om korrigeringar gjordes på mage och höfter, blir förändringar i kroppens linjer synliga på bröst och ben på grund av bildning av fettvävnad. Det kanockså bli några förändringar på grund av vätskeansamling, som beror på menstruationscykeln. Om en kvinna tenderar att drabbas av premenstruella svullnader i bröst och lår, blir svullnaden efter en fettsugning av lår mer betydande i brösten.

Stor volym fettsugning

En genomsnittlig mängd fett som avlägsnas under proceduren är ca 3-4 kilo vilket motsvarar 3-4 liter. Även om fettvävnad är lättare än muskler förväntas det att det blir ca 6 kilos förändring i kroppsvikt. För mer betydande förändringar utförs stor volym fettsugning. Proceduren utförs på patienter som har 15-20 kilos övervikt. Dessutom justeras minst fem kroppsdelar och över 5 liter (5 kilo) fett avlägsnas under en stor volym fettsugning. Denna typ av fettsugning kräver narkos, längre vistelse på sjukhus efter ingreppet och medför högre risk för komplikationer. Å andra sidan minskar koncentrationen av kolesterol och behovet av insulin efter en stor volym fettsugning.

Konsekvenser av åldrandet

Det är viktigt att förstå att livsstilen inte är den enda faktor som påverkarkroppen. Åldrande har en stor inverkan också. Med åren blir din ämnesomsättning långsammare vilket resulterar i bildning av fettdepåer. Trots det kommer din kropp att behålla en bättre kroppsform vid områden justerade med fettsugning. När en kraftigt överviktig person genomgår fettsugning, blir det ett större behov av ytterligare kirurgi. En överviktig patient kan ha mjuk bindväv som sannolikt inte anpassar sig till de nya formerna och då är avlägsnandet av överskottshud nödvändigt.