fettsugning prisuppgifter fettsugning priser klinik i Litauen

Rabatt

Rabatt för fettsugningFå rabatt när du genomgår fettsugning av flera områden!

Fettsugning av magen

Fettsugning av midja

Fettsugning av midja

Fettsugning av ryggen

Fettsugning armar

Fettsugning av knän

Fettsugning för Män

Fettsugning för Män  
Välj ämne:
     

Även om det är allmänt antas att plastikoperationer endast är kvinnornas privilegium, har det nyligen skett en stor ökning av antalet män som beslutat sig för ett kirurgiskt ingrepp för att förbättra sitt utseende. En av de vanligaste kosmetiska operationer som män föredrar är fettsugning.

Varför bör män överväga fettsugning?

Det finns flera skäl till varför män väljer att genomgå fettsugning. Först och främst har de som mål att förbättra kroppsformen. Det kan också vara ett sätt för dem att behandla gynekomasti vilket innebär en onormal förstoring av den manliga bröstvävnaden. I detta fall bör hormonbehandling tillämpas först och om det skulle misslyckas att visa positiva effekter kan en operation övervägas.

Är du en kandidat för ingreppet?

Kriterierna för fettsugning är samma som för andra kosmetiska operationer. Det är ingenting utöver det vanliga. De viktigaste sakerna att bry sig om är de envisa fettmassorna som är resistenta mot kost och fysisk aktivitet. Det är också viktigt att ha realistiska mål för resultatet och vara medveten om de förändringar i livsstilen som behövs efteråt. Förändringar kan innefatta att följa en diet och intensiv träning. Fettsugning rekommenderas inte om du planerar förlora stora mängder vikt eller har allvarliga medicinska åkommor.

Vilka områden på kroppen korrigeras med fettsugning?

Eftersom mäns och kvinnors fettvävnad tenderar att samlas på olika ställen på kroppen kan områdena för fettsugning också skilja sig. Vanligtvis vill män åtgärda hakan, halsen och magen. Om man fettsuger i ansiktsområdet, görs ett snitt strax under hakan eller bakom örat. Snitten är placerade så att de inte ska vara synliga efter återhämtningsperioden. Detta gäller även i de fall då fettsugning utförs på andra delar av kroppen. Under proceduren avlägsnas stora mängder fett och ansiktet blir synbart yngre. Dessutom kan fettsugning kombineras med andra plastikoperationer såsom ansiktslyftning.

Vad är skillnaden mellan manlig och kvinnlig fettsugning?

Skillnaden mellan fettsugning som utförs på män och kvinnor inkluderar högre kostnad. Det beror på sammansättningen av fettvävnad - i mannens kropp är det mer fibrer som gör det svårare att ta bort fett. Även de kroppsdelar som väljs för fettsugning innehåller mer fibrer. Sist men inte minst är det faktum att män har större mängd hud vilket innebär större operationsområde. Som nämnts finns det vissa svårigheter att avlägsna fettvävnad från mannens kropp på grund av många fibrer. För att göra det lättare och snabbare väljs nyare typer av fettsugning nuförtiden. Tumescent fettsugning eller ultraljudsfettsugning utförs medan ryggen och ländryggen justeras. Under tumescent fettsugning tillämpas saltlösning för att separera fettmassorna i mindre delar. Ultraljud används av samma anledning under den andra proceduren. Du kan anta att områdena på kroppen som justeras under fettsugning för män har en stor mängd hår. Å ena sidan gynnas män av det på grund av större blodflöde. Det leder till kortare läkningsprocess och lägre risk för hudnekros efter fettsugning. Å andra sidan medför det en högre risk för blödning under operationen, även om det är ganska ovanligt.

Vad kan man förvänta sig efter en fettsugning?

Återhämtningsperioden börjar så snart operationen utförts. Det är den svåraste delen vilket kräver fysisk såväl som psykisk styrka. Symtom som smärta, blåmärken eller ömhet på operationsområdet kan besvära dig i flera veckor. Du kommer att informeras om hur man handskas med dem före operationen. Dessutom blir det också en del känslomässiga förändringar. Så småningom kommer du att kunna bekräfta att fettsugning ökar ditt självförtroende och motiverar dig att sträva efter en hälsosammare livsstil.