fettsugning prisuppgifter fettsugning priser klinik i Litauen

Rabatt

Rabatt för fettsugningFå rabatt när du genomgår fettsugning av flera områden!

Fettsugning av magen

Fettsugning av lår

Fettsugning av midja

Fettsugning av midja

Fettsugning av ryggen

Fettsugning armar

Fettsugning av knän

Fettsugning av hakan

Vår klinik

Referens

fettsugning i kaunasJag hade en kombination av bukplastik och fettsugning i Litauen, på kliniken NordEsthetics. Ärret placerades långt ner så det kommer inte att synas över bikini kanten. Fick en utförlig genomgång både före och efter operationen. Och det är mycket positivt att man får alla svar väldigt snabbt. Ibland fick jag svar på mina mail på bara 10 minuter. Skulle rekommendera kliniken till alla som funderar på plastikkirurgi.

Diana, Sverige

Återhämtning efter fettsugning

 

Aterhamtning efter fettsugning  
Välj ämne:

Fettsugning utförs för att minska kroppsdelar med fettöverskott. Vanligtvis är patienterna missnöjda med sina lår, mage, skinkor och armar - dessa är målområdena för korrigering med hjälp av särskild suganordning. Själva proceduren varar från en till fyra timmar beroende på storleken av området och mängden fett som ska avlägsnas. Fullständig återhämtning tar ungefär ett halvår. Under denna tid måste du besöka din läkare för att bedöma framstegen i läkningen. Vanligtvis rekommenderas salvor som främjar denna process eftersom de gör ärret mindre synligt. Endast i kombination med diet och motion kan du behålla din nya kroppsform och tvärtom, om du inte följer denna plan, finns det en hög risk för att fettet återvänder i tredubbla mängder.

Typer av fettsugning

Det finns flera typer av fettsugning vilka varierar rent tekniskt samt hur lång återhämtningstiden är. Till exempel är både tumescent fettsugning och fettsugning kombinerat med ultraljud minimalt invasiva procedurer. De tar kortare tid och den traumatiska inverkan på organismen är mycket mindre om man jämför med äldre tekniker.

Effekt av anestesi

Eftersom det oftast är lokalbedövning somanvänds för att lindra smärta under proceduren, är det tillåtet att åka hem strax efter ingreppet. Men det finns fortfarande vissa restriktioner för vardagliga sysslor.

Om stora mängder fettvävnad ska avlägsnas är allmän narkos är ett bättre val. Eftersom det är en mer traumatisk procedur blir återhämtningsperioden på sjukhus längre. Detta görs för att kunna observera eventuella biverkningar i tid. Uppkomst av postoperativa symtom som lågt blodtryck, illamående och kräkningar kan kräva längre vistelse.

Första dagarna efter fettsugning

Du bör be en familjemedlem eller en nära vän att hämta dig efter operationen och stanna hos dig en dag eller två eftersom du kommer att behöva lite hjälp med att utföra vanliga aktiviteter och någon som kan övervaka ditt hälsotillstånd. Om du bor ensam bör du kanske fundera på någon typ av eftervård.

Biverkningar av fettsugning

Under återhämtningsperioden kommer du att behöva hantera obehagliga känslor som smärta, svullnad eller blåmärken. Det är en vanlig reaktion efter alla kirurgiska ingrepp så det finns ingen anledning till att betrakta det som en komplikation och vara rädd för det. Vanligtvis är smärtan mild och kräver inte någon särskild uppmärksamhet. För svårare fall kan läkemedel såsom aspirin, naproxen eller acetaminophen vara användbara.

Svullnad kan vara det mest frustrerande symptomet eftersom det döljer resultatet av fettsugning. För att minska den snabbare bör du dricka ordentliga mängder vatten, hålla en låg natrium diet och massera operationsområdet för att aktivera blodcirkulationen. Notera dessutom att vissa mediciner du tar kan stimulera vätskeansamling vilket bidrar ytterligare till utvecklingen av svullnad. Rådgör med din läkare om hur du kan ersätta dem.

Du skabära ett elastiskt plagg under återhämtningsperioden. Det har dubbel effekt. Å ena sidan ger ett elastiskt plagg komprimering som är användbar för att justera huden till dina nya kroppskonturer. Detta bidrar till att förhindra slapp hud i framtiden. Å andra sidan har ett elastiskt bandage stor effekt på att minska svullnad snabbt. Var beredd på att bära plagget under 2-4 veckor.

Träning efter fettsugning

Observera att ligga i sängen inte är det bästa man kan göra efter att fettsugning utförts. Du ska ta korta promenader och motionera för att förebygga komplikationer i samband med nedsatt blodcirkulation. Det senare kan resultera i bildandet av blod- eller fettproppar som ackumuleras i kärlen på vitala organ.

Återupptagande av arbete och intensiv träning rekommenderas efter en vecka. I vissa fall där fettsugning gjorts på små områden kan du återgå till arbetet efter en kort paus.

Psykologisk stress

Eftersom fettsugning förändrar kroppens kontur påverkar det också självbilden. Du kan uppleva en viss känslomässig stress. I vissa fall kan man få känslan av skuld eller depression på grund av att operationen avbryter patienten åldrandeprocessen. Alla dessa känslomässiga svängningar bör beaktas och ej döljas för en läkare.