fettsugning prisuppgifter fettsugning priser klinik i Litauen

Rabatt

Rabatt för fettsugningFå rabatt när du genomgår fettsugning av flera områden!

Fettsugning av magen

Fettsugning av lår

Fettsugning av midja

Fettsugning av midja

Fettsugning av ryggen

Fettsugning armar

Fettsugning av knän

Vår klinik

Referens

fettsugning i kaunasJag hade en kombination av bukplastik och fettsugning i Litauen, på kliniken NordEsthetics. Ärret placerades långt ner så det kommer inte att synas över bikini kanten. Fick en utförlig genomgång både före och efter operationen. Och det är mycket positivt att man får alla svar väldigt snabbt. Ibland fick jag svar på mina mail på bara 10 minuter. Skulle rekommendera kliniken till alla som funderar på plastikkirurgi.

Diana, Sverige

10 Intressanta fakta om fettsugning

10 Intressanta fakta  
  • Vart tar fettet vägen efter operation? Vanligtvis är patienten så inställd på att förbättra sina konturer innan en fettsugning att frågan om vart det borttagna fettet placeras inte kommer upp. Till skillnad från populära TV-program som antyder att det borttagna fettet används till tvål, sprängämnen eller att patienten får tillbaka det, anses det vara medicinskt avfall idag. Å andra sidan hindrar det inte vetenskapsmän att uppfinna nya sätt för fördelaktig användning av fettet. Det kan nämnas att det borttagna fettet kan användas som bränsle till olika motorer och som en källa för stamceller. Dessutom spelar den sistnämnda substansen en stor roll i den medicinska världen då den kan användas för att bilda små blodkärl eller till och med ben.
  • När utfördes den första fettsugningen? Det finns ett vanligt ordspråk att bra ting har ett pris. Fettsugning är inget undantag då de första försöken att utföra det här ingreppet inte var direkt framgångsrika. År 1920 då fettsugning introducerades var den franska balettdansösen Mademoiselle Geoffre den första att söka för att genomgå fettsugning. Kvinnan ville ha attraktivare knän och vader och fettsugningens resultat var lovande. Oavsett alla förväntningar hade operationsområdet förorenats och fått kallbrand. Infektionen ledde till amputering av benen och Mademoiselle Geoffres tragiska död.
  • Fettsugning inte bara för människor? Har du någonsin funderat på att inte bara människor kan störas av envisa fettansamlingar? Tja, det inte är lika löjligt som det kanske verkar när man först tänker på det. Nuförtiden påstås också hundar och katter vara patienter hos en plastikkirurg. Nu används termen “doggyplasty” eller “kittyplasty” bland kändisar som Paris Hilton, Mike Tyson och Elton John, som strävar efter det ”perfekta utseendet” hos sina husdjur men i vissa fall har det att göra inte bara med att förbättra yttre drag.
  • Hur många liter fett kan tas bort? Det är ingen hemlighet att fettsugning är ett säkert ingrepp med en liten risk för komplikationer och biverkningar. Dock ska det understrykas att det gäller om ingreppet utförs under normala omständigheter som innefattar maximalt 5 liter av borttaget fett. Även om den här mängden anses vara en säker gräns, finns det några sorters ingrepp såsom stor eller väldigt stor fettsugning där mängden borttaget fett kan vara över 30 liter. Detta betyder dock inte att du uppnår en sådan skillnad i vikt efter ingreppet, då fettvävnad är mycket lättare än de andra.
  • En simbassäng med olympiska mått full av utsuget fett? Då intresset för plastikkirurgi började växa blev fettsugning populär över hela världen. Till exempel i USA där 330,000 fettsugningar utförs årligen. Det betyder att inom två år skulle det borttagna fettet lätt kunna fylla en hel simbassäng med olympiska mått (dess storlek är 2.5 miljoner liter, den genomsnittliga mängden av utsuget fett är 4 liter, på ett år tas det bort 1.32 miljoner liter fett och på två år tas det bort 2.64 miljoner).
  • Fettsugning för män. I vissa länder utförs det lika många ingrepp på kvinnor som på män, särskilt i Kina. Men i Europa görs mindre än 1 av 10 ingrepp på män. Utöver det är Egypten det enda landet där fettsugning inte utförs på män.
  • Extraordinära skillnader i fettsugningspriser. Kostnaden för det här ingreppet varierar mycket, från 100 till 8,000 euro. Länderna som erbjuder de högsta priserna för fettsugning är Schweiz och Tyskland. Däremot är Polen, Litauen och Rumänien kända för ingrepp till överkomligt pris. Ovannämnda priser är dock genomsnittliga och kostnaden beror mest på de individuella egenskaperna och den kroppsdel som ska behandlas.
  • Vilka kroppsdelar kan man ta bort fett ifrån? Det populäraste området för fettsugning skiljer sig mellan könen såväl som kulturer. Kvinnor söker efter att förbättra utseendet av magen, brösten, höfterna, yttersidan på låren, främre sidan av låren, inre låren, armarna, skinkorna, kinderna och halsen. Män vill oftare förbättra utseendet av midjan, också känt som kärlekshandtagen, brösten, hakan, halsen och magen.
  • Nya teknologier som används. Den huvudsakliga faktorn som främjar förbättringen av fettsugning är de stränga kriterierna för ingreppet. För de patienter som inte kvalificerar för fettsugning kan nya fettborttagningssätt vara användbara: radiofrekvens och cryoliposis. Ingreppen använder fysiska krafter (radiovågor eller kyla) för att förstöra fettceller och i vissa fall platta till huden. Även om radiofrekvens och cryoliposis är minimalt invasiva och extremt säkra ingrepp finns det fortfarande funderingar på om de skulle användas för att behandla stora områden på kroppen och ta bort stora mängder av överskottlig fettvävnad.
  • Max and min ålder för fettsugning. Den yngsta patienten som fick fettsugning var Brooke Bates. Hon var bara 12 när fettsugningen utfördes och hon gick ner 16 kilo. Valet att utföra fettsugningen var svårt för kirurgen såväl som för flickans familj. Idag är Brooke glad över sitt val, men världen ifrågasätter om det var det rätta valet. Den äldsta patienten som fick fettsugning var 87 år. Det visar bara på att ingreppet är säkert och att det aldrig är för sent att förbättra din kropps konturer.